Alla landskap inom mig

Igår kom Eva-Stina Byggmästars essäbok Alla landskap inom mig – om gudar helgon och poeter till Peter Björkmans hus i Strängnäs från tryckeriet i Polen. Under hösten 2022 och vintern 2023 arbetade jag med bokens formgivning. Omslaget kommer från Camillas målning Mannar, det är en detalj med den för målningen (och framsidan) ganska viktiga röda fläcken.

Eva-Stina Byggmästars essäer är mycket typiska för hennes sätt att skriva prosa: de handlar om människor som på olika sätt ägnat sig åt religion, om företeelser som knyter an till det transcendenta, om poeter och deras poesi eller om kaffe rätt och slätt. Givetvis är det underhållande och jag ser verkligen fram emot (med skräckblandad förtjusning ska erkännas) att få hålla i boken om några dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.