Rendition of International Poetry nr 109

I årets första nummer av Rendition of International Poetry (nummer 109 i ordningen) finns hela den tredje sviten ”Underjordiska floder av söndrade människoliv” i Ett innerligt sätt att förintas med på engelska och kinesiska. Sammantaget sträcker sig diktsviten från sidan 18 till 22 i tidningen.

Den tredje delen av boken har även tidigare varit publicerad som ett slags köpbete hos förlaget. Det förvånar mig att just de här dikterna har lyfts fram eftersom de utgår fån tankeexperimentet om ett fascistiskt maktövertagande och förövarnas hantering av sin skuld. Den centrala frågan i sviten är hur tänker fullt ut kännande människor som i en (outtalad) ideologis namn dödat på att de dödat oskyldiga, efter 20-30-40 år, när maktövertagandet är genomfört och någon slags fred råder?

Om du vill läsa boken går det naturligtvis bra. Köp den direkt från mig om du vill ha en hälsning: Kontakt eller direkt från förlaget: Magnus Grehn Förlags säljsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.