Två bilder

Jag hittade två fotografier från sommaren, båda tagna av Milica Denkovic, sannolikt från samma tillfälle, definitivt från samma plats: Ban Thai i Tranås. Under fringefestivalens andra och avslutande lördag är det sista evenemanget Pilsnerpoesi. Jag läste ur den engelska översättningen av A Devout Way to be Estinguished. I förväg hade jag givit Ping, som äger restaurangen, boken och bett henne att läsa den första dikten om fiske bara för att jag skulle få höra kinesiskan. När hon började infann sig något som fick henne att läsa hela den första fiskesviten. Efteråt berättade Ping att dikterna exakt speglade hennes och familjens fiskeresa till Norrland strax innan festivalen och hon berättade med sådan intensiv glädje att jag inte kunde låta bli att ge henne det allra sista exemplaret av boken. Trots att det egentligen skulle till den engelska översättaren. Förlåt Derek. Jag blev så rörd av Pings engagemang i läsningen. Jag hoppas att det går att fixa en ny bok… kanske är det så jag sitter och tänker på bilden nedanför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.