Från ett avlägset land

I den enorma antologin Från ett avlägset land (2022) som har givits ut av Upplit-förlag, där bland andra Lars Häger, Ola Larsmo och Anirsur Rahman varit redaktörer, har jag med två dikter: ”Drake” och ”Amtrak”. Jag är långt ifrån ensam, i antologoin finns ”fler än tvåhundra författare från Uppsala, Sverige och världen” enligt omslagets text.

Båda dikterna är sådana som har hängt med ett tag. ”Amtrak” har publicerats på ett par andra ställen och lästs in och ”Drake” är en sådan där som ingen tycks förstå men som jag tycker mycket om själv och inte kan släppa greppet om riktigt. Eftersom jag skickade iväg dem innan pandemin är det spännande att se framför allt ”Drake” i en tidig form. Båda dikterna finns med i Appendix till Ett innerligt sätt att förintas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: