En sparris liv (förgro 36 stänglar)

Min sambo är odlare. Jag mer entusiastisk som skördare och tillagare. För några veckor sedan satte hon sparrisfrö. Sparris är gott, det blir bra, tänkte jag. Sedan fick jag veta att de kan skördas 2024, eller mer sannolikt 2025. Tre år. Jag har i mitt vuxna liv aldrig bott tre år på samma ställe, så om vi bor kvar här när sparrisen skördas har jag lyckats slå något form av rekord. Jag började intressera mig för de små gynnarna, spröten som växte upp. Och som det ofta slutar arrangerade jag en utmaning till mig själv: jag ska fotografera utvecklingen av den där osannolikt långsamma maten tills den skördas om tre år.

2022-01-28
36 spröt som faktiskt ser ut som sparris

2022-02-05
Sparrisen har fluffat till sig och lagt sig

2022-02-28
Sparrisen reser sig och får egna hem att bo i men en utbrytare och fritänkare ger sig av till blomsterlådan

3 svar till ”En sparris liv (förgro 36 stänglar)”

 1. En har prövat det. Dock först fjärde året kunde en äta av dem.

  Gillad av 1 person

  1. OMG! Maken till långsamt käk!

   Gilla

   1. Jo! Du vill väl inte ha några goda råd för odlingen, antar jag. Det finns ju bra böcker och Google.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: