Poesiutmaningen etapp 2 – skriv i 365 dagar

I vintras skrev jag tillsammans med några andra poeter dikter under 90 dagar. Den dagliga läsningen och skrivandet innebar framför allt en stegrande kreativitet, men mer konkret också att en ny diktbok kommer ut i oktober (split med Camilla Mollung) som heter Ett innerligt sätt att förintas samt en del publiceringar av dikterna vars ton inte riktigt fungerade i boken.

Med början den 1 juni ska vi spänna bågen ytterligare. Under 365 dagar ska vi skriva minst en dikt om dagen. Utmaningen går i korthet till såhär:

  1. Välj ut tre diktböcker som du vill läsa. Mina är Göran Sonnevis Dikter i Urval, Wislawa Szymborskas Dikter 1945-2002 och Bruno K Öijers Trilogin: Medan giftet verkar, Det förlorade ordet och Dimman av allt.
  2. Läs två dikter (eller två avdelningar eller två sidor eller två vadsompassar). Tänk inte så mycket, njut!
  3. Skriv en dikt. Den behöver inte var påverkad av det du läst eller också kan den vara det eller också kan du bli påverkad. Av det du läst företrädesvis.
  4. Lägg ut den ofärdiga dikten på en offentlig plats: i ditt Facebookflöde, på poeter.se, i en grupp på Facebook et cetera. Jag kommer att lägga ut somliga dikter här i bloggen och alla i den slutna FB-gruppen Poesiutmaningen – skriv i 365 dagar.
  5. Gör om steg 2 till 4 varje dag under 365 dagar.

Välkommen att delta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: