Något av det förgångna och kommande

2020

Mycket händer i början av året. Jag lämnade Populär Poesi, tidskriften jag grundat och drivit under tio år.

Camilla och jag var på Kap Verde en vecka, vilket känns overkligt nu, i pandemins isolering. Vi var också i Stockholm och såg två av Mattias Anderssons pjäser, vilket gav bestående intryck. Tre gånger (!?) har vi rest till Gästis i Varberg, i mars och maj som present. I juli under en vecka för skrivande. Det var härligt. Resor till Kivik, Stockholm och Gränna sätter annars prägel på farandet under året.

Rörande skrivande blev manuset Rädsla klart efter ganska lång tids arbete men nobbades av några förlag och jag började se svagheterna, splittringen i texten. Men jag har intill sista korret färdigställt Sönderfall, en löst sammanhållen novellroman som andas magisk realism med Tranås som fond och påbörjat del två av tre i serien. En del publikationer, framför allt poesi utomlands i Red Door Magazine och La libulela Vaga. Deltar i den litterära vårfestivalen i Uppsala med intervju och uppläsning av nyskrivna dikter. Poesiutmaningen, som började den 8 december har inneburit ett kreativt uppsving.

Jag flyttade in till Camilla på Ängsforsvägen i juni. Vi byggde om förrådet till en skrivarlya som var klar i början av juli, när jag lämnade lägenheten på Pilgatan. Därefter köpte vi hus på Söderåsvägen 36 och sålde parhuset på Ängsforsvägen.

De sista 58 dagarna på året jobbar jag hemifrån, vilket är mycket trevligt men rätt märkligt.

2021

Några händelser

Anställs av Jönköping University som adjunkt i svenska på 70%, fortsätter på Regionen till 30%.

Den 22 januari flyttar vi till Söderåsvägen 36 i Norrahammar.

Den walesiska poeten Dominic Williams släpper i min översättning En galen man på tåg på Magnus Grehn Förlag under våren.

Under sommaren kommer jag att i någon form släppa en poesibok på Magnus Grehn Förlag.

Författare i Sommenbygd III kommer att bli klar under året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.