Foto: Peter Nyberg

Författare i Sommenbygd – Camilla Dahlson

I veckans Tranås-Posten har jag en essä om feelgoodförfattaren Camilla Dahlson. Texten kommer att publiceras i Författare i Sommenbygd III, som vi arbetar med och har fått upp ångan runt igen. Framför allt är det böckerna om sjön Sommen som jag fördjupat mig i men också barnböckerna med moraliska poänger.

Camilla Dahlson är tillsammans med Åsa Oxenmyr först i Sverige med att skriva om tjejer som spelar innebandy. Senaste åren har barnböckerna haft en ekologisk vinkling, exempelvis i Är det bara jag som bryr mig, Skräpletarklubben och Droppen Dripp.

Böckerna om sjön Sommen har i sin tur blivit framgångsrika och i biblioteken är det långa köer för att kunna låna dem. Under mitt besök hos Camilla Dahlson hade hon skickat in sitt manus till förlaget men visste inte om den fjärde Sommenboken gick igenom. I essän får ni veta hur det gick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.