Spillolja

Under ett halvår ungefär har jag tillsammans med Henry Bronett arbetat med en gemensam bok: Spillolja. I samband med att tävlingen Krispiga Kaskader utlystes och vi pratade om dess tema, Innanför Utanför, började vi lägga grunden för att göra något tillsammans. Länge hade boken också arbetstiteln ”Innanför Utanför”. Henry åtog sig att gestalta det relationella innanför och jag det relationella utanför. Eftersom Henry är en flitigare poet än jag är hade vi snart 15-20 dikter att arbeta med från honom. Dessa sovrades ut och gjordes till tio i en mycket kreativ och kul process. Jag arbetade fram en svit om tio prosalyriska texter. Prosalyrik har jag inte skrivit tidigare. Blandformen är förvirrande kan jag tycka emellanåt. Men i slutänden är jag ganska säker på att det skrivna snarare är poesi än prosa, åtminstone fram till det sista stycket som består av ett citat.

Något annat som glatt mig mycket är att Henrys son Nathanael har velat porträttera oss, narcissistiskt nog valde jag att genast göra om porträttet till min facebookbild, och göra omslagsbilden till boken.

Såhär ser ”slasksidan” ut i det senaste korret. Jag är mycket förväntansfull.

Spillolja slaksida
Slasksidan på Spillolja

Under det sista Ordet i Centrum på Matmekka, Etnografiska museet i Stockholm, den 30 maj kommer vi att ha releasefest för boken. Ni är alla välkomna. Ordet i Centrum börjar 18:00 och håller på i två timmar. Här kan ni läsa mer: Ordet i Centrum på Facebook

En reaktion på ”Spillolja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.