Bilder från releasefesten

OmslagSound-the-Hollow-Det-håligas-ljudOmslaget på Sound the Hollow / Det håligas ljud är gjort av Karl Larsson Wallén. Jag tycker mycket om hur trädets grenar spretar och deras illavarslande skugga och titelns mystik. Men inte förrän under lördagen när jag höll i boken och fick den signerad av Mel förstod jag hur genomtänkt det där omslaget är och hur mångdimensionell Mels poesi är. Och svårläst. Jag försökte läsa min favorit i boken: ”Bron över Briton Ferry”, men när jag allt för ivrigt valt dikt noterade jag också att alla de där orden som låter mystiskt och klangfullt i huvudet är mycket svåra att uttala: polyaromatisk, tixotropiska och så vidare. Jag är oerhört förtjust i diktens brutala bilder och miljömedvetenheten som drabbar en. Tack och lov fick jag läsa ytterligare ett par dikter ur samlingen.

Åsa fick också chansen att ta porträtt av Mel till Författare i Sommenbygd III där den essä om henne, ”Stubinen till Mel Perrys kreativa explosion tändes i Tranås”, som publicerades i Tranås-Posten i onsdags ska vara med. Flera av Åsas bilder kommer således att kunna åses snart. Här är några från kvällen:

Mel-Perrys-boksläpp-Foto-Åsa-Nyberg_6
Mel och jag efter porträttfotograferingen. Foto: Åsa Nyberg.
Mel-Perrys-boksläpp-Foto-Åsa-Nyberg_7
Mel och hennes förläggare Magnus Grehn innan han läser samlingens första dikt ”Ostronskal”. Foto: Åsa Nyberg
Mel-Perrys-boksläpp-Foto-Åsa-Nyberg_10
Jag försöker läsa ”Bron över Brixton Ferry”. Foto: Åsa Nyberg
Mel-Perrys-boksläpp-Foto-Åsa-Nyberg_11
Colm ÓCiarnáin läser ”Vårtbjörk”. Foto: Åsa Nyberg
Mel-Perrys-boksläpp-Foto-Åsa-Nyberg_22
De fyra (poeten, förläggaren, residenschefen och översättaren) efter en lyckad releasefest. Foto: Åsa Nyberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.