Pilsnerpoesi

Tranås avant garde uppträdde under Pilsnerpoesin på Ban Thai igår, den 26 november (I publiken satt för övrigt teatergruppen Avant Gürde). De heter Två män i en dambob och blandar oljud med kupletter eller egenskriven dikt (”Mellan någonstans och ingenstans” och en livespelning på Plan B finns här: Två män i en dambobs Soundcloud). Fullkomligt eget och fascinerande och roligt. Thomas C Ericsson, som var med och skapade klassiska tidskriften Den blinde Argus och driver superba förlaget Megafon, gästspelade med sin nya diktsamling Bokstäverna tillsammans med bandet. Givetvis läste han sina dikter utan komp också, liksom två andra poeter från Östergötland, Ebba och Petter.

Det finns så klart många skäl att gilla Pilsnerpoesi på Ban Thai. Det är en fullständig prestigelöshet i lokalen, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att göra fel. Efter läsningarna umgås deltagarna och de som lyssnat. Det är lättsamt på ett sätt som är ganska ovanligt, en atmosfär som inte minst skapas av Ban Thais ägare Lasse Strand, som leder läsningarna.

Ullias Berglund finns inga bilder men en film på. Den kommer småningom upp på youtube (länk kommer när den finns där) men här måste sägas att hans performance var kvällens starkaste. Han har en kraft som är enastående och har senaste åren utvecklats till en magnifik spoken word-poet.

Vill du få information om när Pilsnerpoesi är nästa gång finns numera ett formulär som du kan fylla i nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: