Äntligen här

Idag fick jag min bok Palliativ vård av förläggaren Magnus Grehn. Det är en nästan metafysisk upplevelse, detta att hålla sin bok i handen för första gången. Att få se att den är tryckt, att den är färdig. Dikterna kan inte göras mer med. De är som de är. Jag har inte vågat läsa dem än. Vad jag har i handen är slutet på en lång process som började när den första dikten ”Trosbekännelse” skrevs för nästan tio år sedan och slutar med den sista ångestframkallande strykningen för någon månad sedan. Nu är dikterna andras att läsa och bedöma. Det är mer skräckinjagande än något annat, detta att dikterna för första gången inte är mina utan en anonym läsares.

Peter-Nybergs-Palliativ-Vård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.